Mag je zwemmen met je nieuwe tattoo?

Zo lang je tattoo niet genezen is, is het niet verstandig om te gaan zwemmen.
Een net gezette tattoo is in feite een open wond. Als je te snel gaat zwemmen, loop je het risico dat je tattoo gaat ontsteken of dat de inkt eruit loopt. Met als resultaat een minder mooie tattoo, die moet worden bijgewerkt.

Te snel gaan zwemmen brengt ècht risico’s met zich mee. Dat betekent dat je het genezingsproces behoorlijk kan vertragen. Bijvoorbeeld doordat je tattoo geïrriteerd raakt door het chloor of nog erger dan je tattoo ontstoken raakt. Een geïrriteerde en zeker een ontstoken tattoo, geneest minder snel.

Hoe lang moet je wachten met zwemmen met je nieuwe tattoo?
Dat verschilt per persoon. Je kan pas gaan zwemmen als je tattoo helemaal genezen is. Bij de een is dat al na twee weken, bij de ander pas na drie of vier weken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *